Gondozói csapatunk

Kinga

Gondozónő

Már gyermekkoromban is imádtam kisebb gyerekekkel foglalkozni, így nem volt meglepő, hogy felnőtt koromra ezt a munkakört választottam. Az elmúlt években sok tapasztalatot gyűjtöttem és sok bájos gyermekkel foglalkozhattam. Mindig nagy hangsúlyt fektetek a kreativitás fejlesztésére, mert miközben szabadon szárnyal fantáziájuk, a finommotorikájuk és eszközhasználati készségük is fejlődik. Az alkotó kedvet mindig igyekszem új ötletekkel,javaslatokkal,inspiráló eszközökkel segíteni. Semmi sem nyújt nagyobb örömet, mint mikor boldognak láthatom a gyerekeket.

Timi

Családi bölcsőde vezető

Egészen kisgyerek koromtól szociális jellem voltam, mindig szerettem emberekkel beszélgetni és foglalkozni, segíteni, esetleges problémákat megoldani. Tanári pályára készültem, melynek legérdekesebb része számomra a pedagógia és pszichológia volt. Érdekes utazás most látni a körülöttem cseperedő gyerekek fejlődését, melynek részese lehetek. Mikor megszülettek a fiaim, két dolgot tudtam rögtön. Hogy soha többé nem szeretnék sok időt távol lenni tőlük, és hogy mégis, a gyermekvállálás a mai társadalmi viszonyok között óriási terheket ró a szülőkre. Így úgy döntöttünk a férjemmel, hogy olyan “munkahelyet” teremtünk számomra, ahol egyszerre mindent megvalósíthatok. A gyerekeimmel és gyerekek közt lehetek, a bölcsink megnyitásával pedig segítségére lehetek más, hasonló cipőben járó családoknak, remélve hogy így harmonikusabb életet élhetnek egy rohanó világban.

Vivi

Gondozónő

Már gyerekként nagyon szerettem a társaimmal  lenni – játszani, a kisebbekkel foglalkozni. Gyermekvasutasként és táncosként hamar megtanultam, hogy figyelnünk kell egymásra, segítenünk kell egymásnak, tudnunk kell összedolgozni. Ez az időszak hamar utat mutatott, hogy mit is szeretnék csinálni az életben. Első körben ének szakos  tanító néni szerettem volna lenni, de az élet mást szánt nekem. Messzire kerültem a terveimtől. Mivel a tánc mindig is az életem része volt, így ennek köszönhetően vissza tudtam térni ahhoz, amit mindig is a hivatásomnak éreztem. Ez pedig a gyerekekkel való foglalkozás, tanítás. A velük töltött idő számomra mindig egy feltöltődés, hisz az Ő szeretetük, érzelmeik még nagyon tiszták, egy azonnali visszajelzés. Kisgyermeknevelőként és edzőként is nagyon fontosnak tartom, hogy a kézműveskedés, illetve a mozgás kitöltse a mindennapjaikat. A legjobb tudásom szerint igyekszem  átadni számukra ennek a szeretetét.

Zsófi

Gondozónő

10 éves voltam, amikor megszületett a legkisebb unokatestvérem. Teljesen oda voltam érte. Mivel a keresztapukám nem messze lakott tőlünk sok időt töltöttem náluk. A családi összejöveteleken is (ami nálunk elég gyakori volt) mindig az unokaöcsémmel voltam. Ekkor  döntöttem el, hogy gyerekekkel szeretnék foglalkozni, így mikor a középiskolát befejeztem nem volt kérdés számomra, hogy ezt a pályát válasszam. Már 8 éve dolgozom ebben a szakmában és minden percét élvezem. Nagyon jól kijövök a gyerekekkel, hamar kialakul köztünk a kölcsönös szimpátia és bizalom.