Csapatunk

Anna

Kisgyermeknevelő

Must Anna vagyok. Már kiskoromban tudtam, hogy gyerekekkel szeretnék foglalkozni. Kezdetben 5 évet dolgoztam szertorna edzőként verseny és hobby szinten is. Ezzel párhuzamosan több évig bébiszitterkedtem, majd elvégeztem a kisgyermeknevelői szakmát. Célom, hogy a gyerekek egy szeretetteljes, biztonságos légkörbe érkezzenek, és pozitív élményekkel gazdagodjanak. Továbbá fontosnak tartom a mozgást, és a szabad levegőn töltött idő fontosságát, a gyerekek fejlődése érdekében. Kisgyermeknevelőként mindig örömmel tölt el, ha mosolyogni látom a gyerekeket.

Berni

Kisgyermeknevelő

Sok mindenben kipróbáltam magam, de mindig gyerekek között szerettem leginkább lenni. Így alig vártam, hogy tanulmányaimat befejezve dolgozni kezdhessek, mint csecsemő-és kisgyermeknevelő. Az évek alatt sokat tanultam, ez a munka számomra öröm. A célom mindig az volt, hogy segítsem a gyerekeket a fejlődésükben, és hogy megkapják azt a nekik járó figyelmet és törődést, amit érdemelnek.

Klau

Kisgyermeknevelő

Már tini koromban is a gyerekek közelsége vonzott, ha családi rendezvény volt mindig Én voltam az, aki a kicsiket szórakoztatta. Először más irányba indultam el tanulmányaim során, de hamarosan rá kellett jönnöm, hogy a gyermekekkel való foglalkozás lesz az Én utam. Egyetem mellett bébiszitterkedtem, 7 éven keresztül. Többféle korosztállyal találkoztam, de a legkedvesebb számomra a bölcsődéseké volt, akiknek segíteni tudok elindulni az mindennapok rögös útján, biztos pont lenni számukra az anyától való elválásnál, elnyerni a szeretetüket és bizalmukat, megtanulni kifejezni és elmondani mit szeretnének, segíteni őket, amikor bekerülnek egy számukra idegen környezetbe. Szeretem egyengetni fejlődésüket, figyelni hogyan fedezik fel a környezetüket. Munkám során a kisgyermekek lelkivilága van középpontban, a szülőkkel együttműködve terelgetjük Őket, hogy minden akadályt könnyedén vegyenek.

Szandi

Kisgyermeknevelő

Az érettségi megszerzése után biztos voltam benne, hogy olyan szakirányba szeretnék tovább tanulni, amelyben emberekkel foglalkozhatok. Ezután csak az kellet kitalálni melyik korosztály az, akikkel foglalkozni szeretnék. Én a 0-3 éves gyermekeket választottam, hiszen ők még olyan őszinték, és sok mindent kell megtanulniuk. Dolgoztam már egészen pici csoportban is, ahol a gyerekek akkor tanultak meg járni, beszélni, nagyon jó látni mikor a picik személyisége kezd kibontakozni. A bölcsődében nagyon sok új dolgot tanulnak meg a gyerekek és örömmel tölt el mikor a csoportban mindenki nyugodtan tevékenykedik. Munkám során fontosnak tartom a szülőkkel való együttműködést hiszen közösen egyengetjük gyerekek mindennapjait. Szeretek mondókázni, énekelni a csoportban.

Szonja

Kisgyermeknevelő

Egy vidéki kisvárosból származom, ahol már középiskolásként is tevékenykedtem gyerekekkel civil szervezet keretein belül. Mindig is éreztem, hogy engem vonz a kisgyermekek világa. Így nem is volt kérdés, hogy ezt a szakmát válasszam. Szeretek a mindennapi életük része lenni. Szeretem amikor együtt, közösen érünk el valamilyen új célt. Szeretem, amikor reggel jókedvűen érkeznek a bölcsibe, és jókedvűen mennek haza, mert tudom, hogy biztonságban és jól érzik magukat, amihez alapot adhattam nekik. Számomra ez a legjobb érzés.

Tilla

Kisgyermeknevelő

Egészségügyi tanulmányaim alatt ismerkedtem meg a bölcsőde viliágával. Nagyon megtetszett a gyerekek látásmódja, szabad energikus világa. Mindig szem előtt tartom, hogy a gyerekek különböző egyéniségek. Fontosnak tartom a meseolvasást és a mondókák közös tanulását. A csoportban mindig a jó hangulatra és a vidámsága törekszem.

Timi

Családi bölcsőde vezető

Egészen kisgyerek koromtól szociális jellem voltam, mindig szerettem emberekkel beszélgetni és foglalkozni, segíteni, esetleges problémákat megoldani. Tanári pályára készültem, melynek legérdekesebb része számomra a pedagógia és pszichológia volt. Érdekes utazás most látni a körülöttem cseperedő gyerekek fejlődését, melynek részese lehetek. Mikor megszülettek a fiaim, két dolgot tudtam rögtön. Hogy soha többé nem szeretnék sok időt távol lenni tőlük, és hogy mégis, a gyermekvállálás a mai társadalmi viszonyok között óriási terheket ró a szülőkre. Így úgy döntöttünk a férjemmel, hogy olyan “munkahelyet” teremtünk számomra, ahol egyszerre mindent megvalósíthatok. A gyerekeimmel és gyerekek közt lehetek, a bölcsink megnyitásával pedig segítségére lehetek más, hasonló cipőben járó családoknak, remélve hogy így harmonikusabb életet élhetnek egy rohanó világban.

Vivi

Kisgyermeknevelő

A gyermekek világa már elég fiatalon vonzott. Tinédzser koromban a családi és baráti összejöveteleken inkább a kisebbek társaságát kerestem, nagyon élveztem, hogy lehetett őket babusgatni vagy játszani velük. Így egész hamar eldöntöttem, hogy később gyerekekkel szeretnék majd foglalkozni. Az ELTE-n a tanári képzésem alatt is, nagyon gyakran jártam a baráti körömben gyerekekre vigyázni és mindig nagy örömmel töltött el látni őket fejlődni mindenféle szempontból. A tanulmányaim végeztével egy évet tanítottam egy budapesti középiskolában, majd lehetőséget kaptam, hogy külföldön Londonban egy tanári továbbképzésben vehessek részt. Itt teljesedett ki a kisgyermeknevelői pályám, mivel lehetőséget kaptam londoni bölcsikben, ovikban dolgozni. 4 éven keresztül sokat tanultam neves londoni tanároktól és terapeutáktól. Sokféle angol mondókát és dalt megtanultam, amit előszeretettel szeretek itthon is tanítani. Itt az Apró Királyság Bölcsiben törekszem a játszva tanulásra, hisz a játék alkalmával a gyermekek megismerhetik az őket körülvevő világot és sok mindent megtanulhatnak másokról és önmagukról.

Zita

Kisgyermeknevelő

Fiatalabb koromban óvónő szerettem volna lenni. Két saját gyermekem születése után azt éreztem, hogy a bölcsis korosztály vonz inkább. Nagyon szerettem azt az időszakot velük együtt megélni. A fiam nem szeretett bölcsődébe járni, én pedig akkor döntöttem úgy, hogy hivatást váltok és megpróbálom megkönnyíteni más kisgyermekek életét a közösségben.  Örömmel tölt el, ha azt látom, hogy szeretnek hozzánk járni, mosollyal az arcukon várják szüleiket délután. Jó figyelni hogyan bontakozik ki a személyiségük, a velünk töltött időben sok fejlődési szakaszukat megélem. Nagyon szeretek mesélni, mondókázni és örömmel tölt el, ha egy akár nehezebb reggel után is vidám zsivaj tölti meg a csoportot. Igyekszem a korábbi tapasztalataimat hasznosítani és folyamatosan fejlődni.  Mivel a gyermekeim már nagyobbak, boldog vagyok, hogy napjaimat a legkisebbek társaságában tölthetem.