Családi bölcsődénkbe a felvétel folyamatos, az év bármely szakában lehet csatlakozni!

  • Beiratkozás a Családi Bölcsődébe
    A beiratkozás menete a bölcsődénk személyesen történő bemutatásával kezdődik, ahová előzetes időpont egyeztetés után a csemetékkel együtt várjuk a szülőket, lehetőség szerint az anyát és apát egyaránt. Ekkor megismertetjük őket a személyzettel, az családi bölcsőde helységeivel továbbá a gyerekeket érintő napirenddel, foglalkozásokkal, felmérjük az igényeiket és a kisgyermek alapvető személyiségét, majd közösen kiválasztjuk az ellátási formát, amit igénybe vesznek. Tájékoztatást kapnak a szülők a szolgáltatás formáiról, térítési díjakról, a házirendről és a megállapodás tervezetről, illetve arról, hogy panaszos ügyeikkel hová fordulhatnak.
  • Beszoktatás
    A beszoktatás teljes időtartama két hét, ami természetesen a gyermek nyitottságától függően változhat. Az anyás-fokozatos beszoktatást részesítjük előnyben, így az a szülőkkel együtt kezdődik őket háttérbe vonultatva, melyben egy szülő vagy hozzátartozó (nem feltétlen csak az édesanya) segíti a kicsi beilleszkedést az új közegbe. Az anyás-fokozatos beszoktatásnak a gyermek, a szülő és a bölcsőde szempontjából is van előnye.
    A kisgyermeknek kevésbé megterhelő érzelmileg, hogy egy gyökeresen új helyet szülei vagy rokonai támogatásával ismerhet meg. A bölcsődei dolgozók közvetlen a szülőtől ismerhetik meg a gyermek egyedi igényeit, és ennek megfelelően tudják alakítani a gyermek gondozását. És végül, de nem utolsó sorban, a szülő is alaposan megismerheti gyermeke elhelyezésének körülményeit, így számára is könnyebb lesz napközben a bölcsődére bízni gyermekét.