A kicsik fő lakosztálya egy 21 nm-es szoba, ahol a vidám színek, praktikus berendezés, számos lányos és fiús szerepjáték, és sok-sok kisebb favonat, építőkocka, baba, takarító eszközök és még sok más játék várja az gyerekeket, hogy egész nap tevékenyen telhessen a napjuk.

A kis csoport szobájához tartozik egy 10nm-es műfüves terasz is, így jó időben már a reggeli után is lehetőség nyílik a játékra a friss levegőn.

A pelenkások számára átépítettük az egyik fürdőszobát, így szükség esetén egyszerűen és kényelmesen tudjuk őket lefürdetni, ami különösen a kislányok esetében fontos a fertőzések kialakulásának megelőzésében.

Mindennek kiegészítéseként kialakítottunk egy kis ebédlő szobát, ahol az ehhez szükséges asztalokat elhelyeztük, így azok nem a játszószobában foglalják a helyet, továbbá ez a kézműves és fejlesztő foglalkozások színhelye is, ahol a kicsik meg tudnak ismerkedni az alkotás örömével, lehet szabadon gyurmázni, rajzolni, ragasztani, festeni.

A tornatermet a két csoport megosztva, napi szinten tudja használni rossz idő esetén, erre különösen télen lesz szükség, így ilyenkor is lehetőség nyílik átmozgatni a kicsiket.

 

Mivel a zöld környezetben és friss levegőn való közös játék a testet és a lelket is építi, így különösen nagy gondot fordítottunk a kert kialakítására is. Sok gyermek szívesen választja a szabadban játszható gyermekjátékokat. A nagy mozgásos játék javítja a koncentrációs képességet és egy bizonyos fokú szabadságot is biztosít a kicsinek. A fizikai aktivitás növeli a gyermek állóképességét és kitartását, valamint segít abban is, hogy a gyermek a játék során levezesse fölös energiáit. Ezért az udvart az életkorunknak megfelelő játékokkal rendeztük be, hogy a legtöbbet tudjuk kihozni az itt eltöltött időből.

Napi foglalkozások

  • Tornaóra
  • Angol óra
  • Kézműves foglalkozások
  • Kértészkedés – növénygondozás